Центърът за върхови постижения на Technogym в университета Loughborough

Technogym получи петгодишен договор за доставка на най-съвременно оборудване и цифров софтуер на най-големия спортен университет Loughborough.

Създаването на нов Център за върхови постижения във вече водещия в сектора фитнес Powerbase за сила и общоразвиващи упражнения, първата стъпка на Technogym е да се ремонтира съоръжението. Powerbase, един от най-големите фитнес центрове в страната, осигурява среда, в която тренирането, възстановяването и рехабилитацията могат да бъдат достъпни под един покрив. Всеки ден олимпийските, параолимпийските и елитните отбори на университета Loughborough от множество спортове тренират в съоръжението.

С подкрепата на екипа от треньори на Loughborough за трениране за сила и кондиция, има няколко настоящи притежатели на световни рекорди, трениращи като част от Loughborough, като Powerbase също е дом за отбора по вдигане на тежести на Великобритания. Фитнес залата разполага с над 100 станции на Technogym, включващи 11 олимпийски силови рамки и PureStrength платформено оборудване. Също така има специален етаж на мецанина за кардио тренировки с изглед към зоната за силови упражнения, в която се помещава най-новата иновация на Technogym, SKILLRUN – първата бягаща пътечка, която комбинира кардио и силови тренировки в едно решение. Зоната също така е оборудвана със SKILLMILL – единственият не-моторизиран продукт, който съчетава тренировки за сила, скорост, издържливост и бързина – и бягащите пътечки EXCITE, Varios и Bikes. Всички продукти от сериите SKILL LINE и EXCITE са свързани към mywellness, първата всеобхватна платформа в индустрията, свързваща фитнес оборудването, приложението и преносимите устройства, като позволява на хората да управляват безпроблемно своя начин на живот навсякъде и по всяко време.

Powerbase

По време на откриването, лентата беше отрязана от Ректора на университета Loughborough, професор Роберт Алисън, капитанът по английско ръгби Сара Хънтър, английският играч по нетбол Бет Кобден и международните медалисти по атлетика Хари Айкинс-Арийей и Дан Грейвс; подходящ състав за съоръжение от световна класа.

В допълнение към най-модерното оборудване, Technogym ще подкрепи и изследванията, извършвани от Училището по спортни науки, тренировка и здравни науки, както и ще осигури възможност за стаж за студенти от Университета Loughborough. Джо Симпсън, търговският директор на Loughborough заяви: “Като световен водещ университет в спорта, ние се гордеем, че влизаме в партньорство с Technogym за нашия нов Център за върхови постижения. Нашата репутация е изградена на научни изследвания, представяне и история на преместване на границите, всичко това ни позволи да постигнем спортни постижения през последните 100 години. С поглед към бъдещето това обединено партньорство има за цел да развие следващото ниво на представяне на спортистите и да укрепи нашите позиции на върха на световния спорт”.