Technogym е домакин на първия семинар по хотелиерство, организиран от Glion и Les Roches

Technogym, световен лидер в уелнес индустрията, бе домакин на първият семинар по хотелиерство в своя бутик в Милано. Събитието се проведе от швейцарските университети Glion Institute of Higher Education и Les Roches Global Hospitality Education, два от най-престижните международни институти по Управление на хотелиерството в света с факултети в Швейцария, Великобритания, Испания, Йордания и Китай. Събитието беше насочено към техните собствени студенти, които искат да научат нови комбинации между световете на уелнеса и хотелиерството.

Експерименталната част е основна за нашия модел на образование. Студентите трябва да придобият умения и да демонстрират способността си да намират иновативни решения. В нашите институти ние обучаваме професионалисти за работни места, които още не съществуват.” Така Франческа Бонзо, образователен съветник и бивш студент от Glion, коментира семинара, породен от сътрудничеството между престижните международни институти и известната италианска уелнес компания.

Семинарът, организиран от същия образователен консултант, включва двадесет студенти на възраст между 17 и 25 години, които се интересуват от университетско образование в областта на хотелиерството. Студентите си представиха нови начини как да направят едно незабравимо уелнес изживяване и как да го комуникират ефективно, предлагайки млади и динамични идеи чрез творчески семинари, ръководени от опитни професионалисти от  Technogym в областта на хотелиерството, жилищния и уелнес мениджмънт.

За Technogym семинарът е първа стъпка към стратегическото сътрудничество с тези престижни институти, които обучават изпълнителни и топ мениджъри за водещи световни хотелски вериги.

Нашето намерение бе да стимулираме революционни идеи, очевидно онези, които не са осъществими с днешните технологии, но които ще бъдат реализирани с бъдещите открития„, казва г-жа Бонзо. Централно място в семинара несъмнено имаше хотелската индустрия, особено в нейните бъдещи разклонения към иновациите и екологичната устойчивост. „В Les Roches работим много за създаването на бизнес: 33% от нашите бивши студенти са създали различни дейности, вариращи от хотелиерство до бизнес консултации, но също и за света на събитията и спорта. Ние им помагаме да създават проекти и да ги развиват, за да ги направят реални, като ги придвижват от творческата фаза към тази на проучване за осъществяване„, добавя образователния съветник.

Предвид успеха на тази инициатива в Милано, двата международни института вече мислят да възпроизведат това сътрудничество в различни страни по света.