Technogym – Официалният доставчик на фитнес оборудване за Зимните олимпийски игри 2018

Италианската компания, лидер във фитнеса, уелнеса и спортните тренировки е посочена за 7-ми път за официален доставчик на олимпийските игри

Technogym ще бъде официалният доставчик на фитнес оборудване за Олимпийските игри Пьонгчанг 2018. За Technogym, международно признат за задаване стандарта при спортните тренировки, рехабилитацията и уелнеса,  Южнокорейските игри 2018 представляват седмото олимпийско представяне след Сидни 2000, Атина 2004, Торино 2006, Пекин 2008, Лондон 2012 и Рио де Жанейро 2016.

Нерио Алесандри
Ние сме много горди, че сме избрани за седми път за офицален доставчик на Олимпийските игри. Това важно постижение представлява силната връзка на иновациите и стандартите за качество в нашите продукти
Нерио Алесандри / - Основател и Главен изпълнителен директор на Technogym

 piongchang

В Пьонгчанг и Гангнеунг, Technogym ще оборудва 13 центъра за спортисти за тренировка преди и по време на Олимпийските игри. Главният тренировъчен център, разположен в Пьонгчанг, ще бъде отворен за всички спортисти, участващи в Игрите и ще бъде оборудван с широка гама от продукти, за да покрие нуждите от спортна подготовка на всяка спортна дисциплина. Другите 12 спортни центрове ще бъдат разположени допълнително на местата за състезания и специално проектирани за нуждите от спортна подготовка на различните дисциплини. Общо около 1000 броя оборудване ще бъдат на разположение на 3000 спортисти, идващи от 85 различни държави и участващи в 15 различни дисциплини. Освен това, Technogym ще осигури екип от професионални спортни треньори, които да подпомагат спортистите, както и всички свързани с тях услуги (оформление на спортната зала, монтаж и техническо обслужване).

Спортистите на  Пьонгчанг 2018 ще имат възможност да тренират на селекция от най-добрите и най-иновативни продукти, обхващащи всички области на тренировка, като кардио, сила и функционална тренировка. Цялото оборудване на Technogym ще бъде напълно интегрирано с Mywellness облака, цифровата платформа на Technogym, която ще им даде възможност да поддържат връзка със собствената си тренировъчна програма директно върху самото оборудване и чрез техните мобилни устройства.

 Hirscher-champion-train-with-technogym

Съвременните решения, които Technogym ще вземе в Южна Корея включва новоразработения SKILLRUNTM, първата част от оборудването за бягане – специално проектирано за тренировка за спортни постижения – която комбинира кардио и силова тренировка в едно решение, което предлага възможността за изпълнение на серии бягане за подобряване на сърдечно-съдовите характеристики и тренировки със съпротивление за увеличаване на мощността.

Този нов продукт е част от SKILLINE, колекция от продукти, създадени с насоченост към SKILLATHLETIC TRAINING, метод, разработен от Technogym и олимпийски шампиони за всеки, който желае да подобри спортнaта си подготовка. Линията включва SKILLMILL, единственият немоторизиран продукт, който комбинира трениране за мощност, скорост, издържливост и гъвкавост, и SKILLROW, първото оборудване за гребане на закрито, способно да подобри анаеробната мощност, аеробния капацитет и нервномускулните способности в едно решение.

 skillrow-winter-olympics-games-2018

Олимпийските тренировъчни центрове ще включват също и Excite, най-широката и най-пълна гама кардио тренировки в света, включващи UNITY, най-новото поколение интерфейс базиран на „интернет на нещата“, предназначен да осигури напълно персонализирана тренировка, която да позволи на спортистите достъп до техните персонални тренировъчни програми чрез облака на Technogym Mywellness. Kinesis, патентованата технология на Technogym, ще позволи на спортистите да изследват свободата на движение на 360°, да изпълняват упражнения, насочени към подобряване на равновесието, гъвкавостта и стойката и да симулират специфични спортни движения.

 Technogym-Olympics-Rio-2016

Освен партньорството с Олимпийските игри, Technogym е световно призната като референтната марка за елитна спортна тренировка за най-важните спортни отбори по целия свят. През 2018 Technogym ще бъде също Официален доставчик на игрите на Британската общност Голд Коуст.