Technogym – Официален уелнес партньор на италианската мода

От септември 2018 Technogym e официалният уелнес партньор на Националната камара на италианската мода, асоцоацията, която популяризира ценностите и културата на италианската мода и творчество по целия свят.

Връзката между Technogym и италианската мода представлява важна платформа за популяризиране на глобално ниво на концепцията за уелнес, типично италианския начин на живот,  чиито корени са дълбоко в древната римска поговорка “mens sana in corpore sano– „здав дух в здраво тяло“, както и в ренесансовите принципи на естетика и баланс.

Уелнесът среща модата в Националната камара на италианската мода

Уелнесът, концепция, представена на пазара от Technogym преди повече от 20 години, означава баланс между тяло, ум и дух и се постига чрез редовни физически упражнения, здравословно хранене и положителен мисловен подход. Послание, което надхвърля чисто хедонистичната визия и образ на фитнеса, като навлиза в една по-холистична и емоционална парадигма: от „да изглеждаш добре“ до „да се чувстваш добре“.

В глобалният контекст, в който уелнесът, здравето и спорта представляват макро тенденции, както за потребителите, така и за индустрията, и в които модният свят все повече осъзнава въпросите на здравето и екологичната устойчивост, партньорството между Technogym и Националната камара на модата установява и консолидира връзката между изключителната и престижна марка Technogym и модната индустрия, една от иконите на италианския начин на живот в света.

В тази връзка, Нерио Алесандри, Президент и основател на Technogym коментира: „Дизайнът, модата, средиземноморската диета и по-общо италианският начин на живот са ключови елементи на концепцията за уелнес, популяризирана от Technogym, стремяща се да превърне Италия в производител номер едно в света на благосъстояние и качество на живот.“

Карло Капаса, Президентът на Националната камара на италианската мода, добавя: „Уелнесът и благосъстоянието представляват ценности, силно свързани с модата и неразделни от по-широката концепция за екологична устойчивост. В този смисъл споделяме с Technogym еднаква визия и подход към грижата за себе си и здравословна връзка с нашето тяло“.