Technogym представи SKILLROW на Световното първенство по гребане през 2018 година

Technogym беше сред официалните доставчици на Световното първенство по гребане 2018 година (8-16 септември, Пловдив, България). Най-престижното състезание по гребане избира SKILLROW на Technogym за трениране на спортистите. Technogym разположи в зоната за загряване на Световното първенство по гребане 8 уреда SKILLROW, най-иновативния тренировъчен продукт, създаден специално за гребане, и подкрепи всички състезатели участващи в регатите, давайки им възможност да тренират.

SKILLROW е първото оборудване за гребане на закрито, проектирано за подобряване на анаеробната сила, аеробния капацитет и невромускулните възможности в едно решение, създадено благодарение на дългогодишния опит на компанията в състезателни спортове от световна класа и най-добрите спортисти в света. На всичко отгоре, за да се подготвят по-добре с оглед на предизвикателните регати, всички отбори можеха да разчитат на присъствието на майстор-треньора на Technogym и многократен победител в световното първенство по гребане Хосе Казираги, който подкрепи всички спортисти в техните тренировки със SKILLROW.

SKILLROW е създдаден да предостави несравнимо усещане, което симулира действителното действие гребане по вода: AQUAFEEL. Съпротивлението на SKILLROW следва естествената крива на удара във водата и с AQUAFEEL, съпротивлението е постепенно, което прави движението плавно и предотвратява ефекта на откат върху долната част на гърба.

Благодарение на технологията MULTIDRIVE  на Technogym (в процес на патентоване) потребителите също могат да добавят допълнително съпротивление към съпротвлението на въздуха. Тази революционна иновация дава възможност на потребителите да променят режима на оборудването от кардиоваскуларна тренировка до силова тренировка, като просто регулират нивото на съпротивлението. Технологията MULTIDRIVE също прави безопасно извършването на тройни разтягания (на хълбоците, коленете и глезените) с експлозивни силови движения, точно като тези по време на фазата на отблъскване при скачане и спринтиране.

SKILLROW АРР: иновация и забавление

Основните ценности на гребците са работа в екип, честност, естественост, обединяване и издържливост. Като има това предвид, Technogym разработи специфична интерактивна и забавна тренировка, посветено на гребането на закрито: благодарение на приложението SKILLROW APP потребителите могат да се насладят на по-мотивиращо цифрово преживяване и да имат винаги виртуален треньор. Тази технология също така дава възможност на потребителите да наблюдават и проследяват своите резултати, да получават в реално време био-обратна връзка за тренировъчните показатели за подобряване на ефективността си, и дори да предизвикат приятелите си или да гребат заедно в пълна синхронизация като екип, за наистина приятно преживяване.

Партньорството с Fisa и Световното първенство по гребане за пореден път потвърждава позицията на Technogym като референтна марка за глобалния спортен елит. Компанията е официалният дотавчик на последните седем издания на Олимпийските игри: Сидни 2000, Атина 2004, Торино 2006, Пекин 2008, Лондон 2012, Рио 2016 и Пьонгчанг 2018.