Technogym сред италианските дизайнерски икони

UNICA на Technogym сред италианските дизайнерски икони в La Triennale

UNICA, класическа част от дизайна на Technogym, е водещ елемент в единадесетото издание на музея на дизайна Triennale  в Милано от 14 април 2018 г. до 20 януари 2019 г., където се честват 180 внимателно избрани икони на италианския дизайн.

Изложбата показва елементи, които превъзхождат в техническите иновации и иновациите във формата и са били идентифицирани като най-представителни за италиaнския дизайн с тяхната изключителна естетика, експериментиране, рзпознаваемост и обществено признание.
Проектирана през 1986 от Нерио Алесандри, основател и президент на Technogym, UNICA бележи началото на домашната фитнес ера, като залага на твърдението, че е първият продукт за тренировка, който се удвоява като обзавеждане. Компактният дизайн и революционната ергономия на UNICA направиха възможно за първи път да се концентрира цяла фитнес зала на 1,5 квадратни метра.

Проектирана и произведена с висококачествени материали, UNICA дава възможност на потребителите да изпълняват 25 различни упражнения.

Биомеханичните принципи и системата за лесен старт гарантират, че оборудването се използва правилно и безопасно. Упражненията за укрепване на мускулите, изпълнявани на UNICA се извършват по направляващ начин за целия дизпазон на движение, докато анатомичната подложка го прави по-комфортно за изпълняване на упражненията.